Vizită de rang înalt în Portul Constanţa. USS Mount Whitney este nava amiral a Flotei a VI-a Americane

Data publicării:
uss mount whitney1

USS Mount Withney este una din navele cel mai bine echipate din punct de vedere logistic din întreaga flotă americană. De la bordul acestei nave de război se pot transmite informaţii în timp real în orice punct de pe glob.

USS Mount Whitney are o lungime de aproape două sute de metri şi o lățime de 33 de metri.

Funcționează cu două cazane și o turbină cu reactor, iar la bord sunt înrolați 170 de ofițeri și soldați, și 155 membri ai marinei militare civile. Nava este dotată cu două sisteme de apărare anti-rachetă, două tunuri, patru mitraliere, și un lansator de rachete.

De asemenea, pe navă se află permanent şi un elicopter Knight Hawk, care are capacitatea de a ateriza la bordul oricărei fregate. De altfel piloţii de pe aeronavă au şi o tradiţie amuzantă.

Rich Mehlman, pilot: "Spuneţi-ne despre mustăţi, văd că mare parte dintre colegii dumneavoastră au mustaţă. - Este o veche tradiţie a piloţilor de elicopter ca atunci când pleci în misiune îţi laşi mustaţă pe întreaga perioadă a misiunii. Astfel cu cât eşti plecat mai mult timp cu atât mai lungă este mustaţa".

Un alt obicei al militarilor americani este legat de botezul copiilor născuţi în timp ce părinţii lor sunt sunt plecaţi pe mare.

Din Portul Constanţa, USS Mount Whitney va pleca într+o nouă misiune în Marea Mediterană.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri