Sari la conținut

10.000 de liceeni din Dolj s-au prezentat la simulare

Astăzi a început seria de simulări ale examenelor de bacalaureat. În premieră, la testare iau parte şi cei din clasa a XI-a. Prima probă, cea de astăzi, a fost susţinută la Limba şi Literatura Română. În Dolj, aproape 10.000 de liceeni s-au prezentat la examen. Dintre aceştia, 5 au fost eliminaţi pentru că au încercat să fraudeze proba.

Elevii de clasa a XI-a au fost cei mai emoţionaţi. Chiar dacă nu au parcurs toată materia, Ministerul Educaţie a decis să le testeze cunoştinţele, pentru a se obişnui din timp cu rigorile examenului.

„Mi se pare o idee foarte bună, deoarece ne pregătim şi o să vedem mult mai bine cum o să fie pe viitor, în clasa a XII-a, o să avem mai mult curaj”, crede un elev.

Testul de Limba şi Literatura Română nu a pus prea multe probleme liceenilor din clasa a XII-a. Fie din dezinteres, fie pentru că s-au pregătit temeinic, elevii au ieşit din clase cu zâmbetul pe buze.

„Nu prea am făcut la ultima parte, în rest bine”, spune o elevă.

„A fost un text argumentativ despre cum influenţează călătoriile personalitatea tinerilor. M-am descurcat”, a spus un elev.

În judeţul Dolj, 11.000 de elevi au fost aşteptaţi în sălile de examen din 43 de licee. Dintre aceştia, puţin peste 80 la sută au susţinut proba.

Evaluările vor continua şi în zilele următoare cu proba la matematică şi cea la istorie. Ultima probă scrisă va fi pe 7 martie, la alegere în funcţie de profil şi specializare, iar rezultatele se vor afişa pe 14 martie.