Sari la conținut

300 de elevi ai liceului din Strehaia se plâng că în clase este frig. Stau la cursuri cu geci și mănuși.

Peste 300 de elevi de la un liceu din Strehaia se plâng că în clase este atât de frig încât nu pot sta fără mănuşi şi haine groase. Administratorul şcolii recunoaşte că dă drumul centralei doar câteva ore dimineaţa, pentru a face economii. Inspectoratul şcolar spune însă că elevii nu au de ce să se plângă.

„Văd că ai fularul la gât.

Este foarte frig și am și picioarele înghețate.

Mie îmi e frig..."

Elevii de la Liceul Tehnologic "Matei Basarab" din Strehaia primesc căldură cu porţia. Frigul de afară se resimte şi în clase, iar adolescenţii stau la ore cu hainele groase pe ei. Unitatea şcolară este încălzită cu o centrală termică pe bază de motorină. În fiecare an, conducerea şcolii cheltuie aproape 150.000 de lei pentru a cumpăra combustibilul, care trebuie să le ajungă până la venirea primăverii. Banii vin de la Guvern, prin Primăria Strehaia, iar suma este fixă, pentru că se acordă în funcţie de numărul de elevi. Conducerea şcolii spune, astfel, că este nevoită să facă economii.

„Pornesc centrala la ora 5 și o opresc la ora 10. Aceasta centrală nu deservește decât acest local. Din centrală, agentul termic incălzește internatul, atelierele de școală, toate laboratoarele", a declarat

Marian Şuiu, administratorul Liceului Matei Basarab din Strehaia.

"Mai mult de atât nu ne permitem să cheltuim pentru că sunt deja un miliard și jumătate și 2 miliarde 800 este tot bugetul școlii noastre pe un an întreg", a specificat Constantin Argetoianu, director adjunct al Liceului Matei Basarab din Strehaia.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi au venit la şcoală pentru a verifica sesizările făcute de elevi. Nu au constatat, însă, nicio neregulă.

"Nu sunt minus 4 grade sau 10 grade cum au spus elevii, ci sunt peste 18 grade. De ce stau totuşi elevii cu căciulile şi mănuşile? I-am întrebat şi eu. Au spus că au fost în recreaţie şi au rămas îmbrăcaţi", a spus George Grigore, inspector şcolar al ISJ Mehedinţi.

Însă, la puţin după plecarea inspectorului, un termometru dintr-o sală de clasă arăta altceva.

"Sunt exact 15 grade, arată acum!"

La Liceul Tehnologic Matei Basarab din Strehaia învaţă peste 300 de elevi.