A fost câştigată licitaţia pentru parcarea subterană din Craiova  

Data publicării:
061213 PARCARE SUBTERANA

A fost câştigată licitaţia pentru parcarea subterană. Anunţul a fost făcut de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Investiţia se ridică la aproximativ 85 milioane de lei si va avea aproape 700 locuri de parcare, dintre care 33 vor fi pentru motociclete.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 85 milioane de lei, iar investitorul trebuie să finalizeze parcarea subterană în termen de 24 de luni de la atribuirea lucrării. Astfel, dacă licitaţia nu va fi contestată, cel mai târziu la finalul anului 2015 aceasta ar trebui să fie dată în folosinţă. Potrivit proiectului, dintre cele aproximativ 700 de locuri de parcare, 586 vor fi pentru autoturisme, iar 33 pentru motociclete.

Câştigătorul licitaţiei va fi anunţat săptămâna viitoare.

„Trebuie să anunţăm deja câştigătorul, săptămâna viitoare, vom da imediat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că ei şi pe perioada iernii pot să sape, deci trebuie să câştigăm timp”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Autorităţile locale vor să-i încurajeze pe şoferii craioveni să folosească autovehiculele electrice, pentru a reduce poluarea. Astfel, vor instala prize electrice pentru 240 de locuri de parcare. În plus, aceasta va fi dotarea şi cu două echipamente de reîncărcare a acumulatoarelor autoturismelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri