Sari la conținut
News Alert

Achiziţie de 9.000 de euro la o grădiniţă din Craiova. Suma a fost cheltuită pe două aragazuri şi o hotă

Două aragazuri şi o hotă sunt ultimele achiziţii făcute de o grădiniţă din Craiova. Până acum nimic neobişnuit, doar că acestea au costat 9.000 de euro. Achiziţia s-a făcut fără licitaţie, iar primăria a deschis o anchetă în acest caz.

Grădiniţa din Craiova este una cu program prelungit, ce le oferă celor 300 de copii o masă caldă la prânz. Pentru că aragazul vechi nu mai făcea faţă, conducerea grădiniţei a decis achiziţionarea unui model profesional. Pe două aragazuri şi o hotă s-au cheltuit 9.000 de euro. Pentru craioveni, suma este colosală.

“Mi se pare exagerat de mult. Puteau să investească în mai multe chestii, într-o gradiniţă, aceşti bani se puteau investiţi în mai multe lucruri”, spune o femeie.

Preţul plătit este dublu faţă de preţul de catalog al importatorului.

“Cele două maşini de gătit, patru focuri, cuptor gaz, seria 900, ar costa 3.645 de euro cu tot cu TVA. Se poate face comandă chiar şi pe site, vine comanda la mine, achitaţi, iar apoi în trei zile lucrătoare maşinile vin la dumneavoastră”, spune Bogdan Mete, reprezentant de vânzări al firmei producătoare

3.645 de euro, la care se adaugă o hotă de 840 de euro. În total 4.485 de euro. Jumătate din preţul plătit de grădiniţă. Conducerea încearcă să ofere o explicaţie.

În momentul în care te duci şi iei direct de la importator, trebuie să plăteşti banii cash. Noi nu putem să plătim bani cash, noi plătim cu ordin de plată şi automat, probabil există o discrepanţă între ce este în magazin şi ce este probabil pe SEAP”, a precizat Zoia Ciciu, director gradiniţă.

O discrepanţă de peste 4.000 de euro ce a intrat în vizorul Primăriei.

La grădiniţa Phoenix învaţă aproximativ 300 de copii. Achiziţia a ieşit la iveală după ce o fostă angajată a gradiniţei a intrat în posesia actelor contabile.

Pe aceeași temă