Adăpost canin de 500. 000 de lei, nefolosit. Autorităţile nu au reuşit să obţină toate avizele necesare

Data publicării:
300115 adapost canin

De 5 luni, un padoc pentru câinii maidanezi stă nefolosit în Motru, pentru că autorităţile nu au reuşit să obţină toate avizele şi autorizaţiile de funcţionare. Pe străzile din Motru sunt sute de câini şi aproape zilnic, la spital, ajung locuitori din oraş muşcaţi de patrupede. Padocul a costat 500.000 de lei, are o capacitate de peste 100 de locuri şi are lacătul pus din septembrie, anul trecut.  

Astfel de scene sunt des întâlnite la Motru unde sute de câini terorizează populaţia oraşului. Aproximatix 15 pacienţi au ajuns în fiecare lună, în 2014, la spitalul din Motru după ce au fost atacaţi de câinii maidanezi. Pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân, Primăria Motru a început în 2013 construirea unui adăpost pentru 120 de patrupede. Complexul a fost finalizat în toamna anului trecut şi include, pe lângă padocuri, săli de operaţie, de carantină, cameră frigorifică şi spaţii pentru angajaţi. Numai că, o dată finalizat adăpostul, după o investiţie de 500.000 de lei, totul a rămas neatins de la sfârşitul lunii septembrie 2014 şi până acum. Aşa că, după finalizare ar mai fi trebuit obţinute câteva avize.

Numai că, reprezentantii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj nu au auzit nimic despre adăpostul din Motru.

Autorităţile asigură că adăpostul va deveni funcţional în luna februarie. Greu de crezut, în condiţiile în care trebuie angajaţi, printre alţii, un doctor şi un tehnician veterinar şi abia săptămâna viitoare vor fi scoase la concurs aceste posturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri