Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă. Sute de doljeni au venit să-şi caute de lucru

Data publicării:
110414 bursa

Sute de şomeri s-au înghesuit în această dimineaţă la Bursa locurilor de muncă, încrezători că îşi vor găsi unde să lucreze. Cele mai multe posturi însă, peste 750, au fost pentru muncitorii calificaţi şi necalificaţi, aşa că şomerii cu studii superioare au plecat dezamăgiţi. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Dolj a adus la Craiova aproape 50 de agenţi economici din tot judeţul.

Şomerii au aşteptat cu orele la intrarea în Casa Studenţilor din Craiova, unde are loc în fiecare an Bursa locurilor de muncă, să îşi depună CV-urile. Oamenii au venit cu speranţa că vor reuşi să se angajaze, mai ales că mulţi dintre ei îşi caută de mult timp un loc de muncă.

„Eu am lucrat în domeniul CFR şi acum depinde ce mi se oferă”, a spus un bărbat venit la bursă.

Pentru cei cu studii superioare, entuziasmul nu a fost prea mare. Daniel Logofătu este la Facultatea de Mecanică din Craiova şi a venit la bursă cu gândul de a se face ospătăr. Spune că nu e o meserie grea şi este tot ce ar putea lucra în timpul facultăţii.

„E un job frumos, nu e mult de lucru, decât să am picioare bune, orice e binevenit pentru experienţa profesională”, a spus Daniel Logofătu, student Facultatea de Mecanică din Craiova.

Angajatorii caută persoane motivate, cu sau fără experienţă, dar care să se poate plia cerinţelor. Pentru un post de director de vânzări, spre exemplu, un candidat trebuie neapărat să aibă studii superioare.

„Nu ne interesează foarte mult calificarea, vrem să vedem cum se descurcă, pentru că noi facem formare profesională în firmă, deci îi învăţăm, putem să îi luăm şi de la zero”, a precizat Bogdan Chelu, reprezentant firmă web design.

Ofertă Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj este mai bogată decât cea de anul trecut.

„Sunt prezenţi 49 de agenţie conomici, care pun la dispoziţia persoanelor interesante un număr de 790 de locuri de muncă. Dintre acestea, 35 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii superioare”, a spus Alina Ghercioiu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj.

Rezultatele Bursei generale a locurilor de muncă vor fi comunicate peste o lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri