Aglomeraţie la Porţile de Fier I. Românii plecaţi la muncă în străinătate se întorc acasă de sărbători  

Data publicării:
231213 PORTI DE FIER

Traficul rutier la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I a crescut cu peste 40% în ultima săptămână. Asta pentru că se întorc în ţară românii plecaţi la muncă în străinătate. Oamenii vin să-şi petreceacă sărbătorile de iarnă cu familiile. Şi pe sensul de ieşire din ţară sunt mai multe maşini ca de obicei.  

În ultima săptămână, mii de persoane plecate la muncă în străinătate s-au întors în ţară. Oamenii vin să-şi petreacă sărbătorile de iarnă cu cei dragi, pentru că vor să simtă atmosfera Crăciunului românesc. Chiar dacă sunt plecaţi de ani buni, unii nici nu concep ideea să rateze pomana porcului sau cozonaci făcuţi în casă.

De când au început să sosească în ţară românii plecaţi la muncă în străinătate, vămile s-au aglomerat considerabil. La Porţile de Fier I, de o săptămână se lucrează la foc continuu.

„În ultima perioadă, traficul prin acest punct de trecere a frontierei a crescut cu peste 40%. În ultimele 24 de ore, 5.000 de persoane au tranzitat acest punct de trecere a frontierei cu peste 1.800 de maşini”, a spus comisar-şef Valeriu Perea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Pentru evitarea blocajelor în zona Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, poliţiştii iau în calcul măsuri speciale.

Traficul a crescut şi pe sensul de ieşire din ţară de la Porţile de Fier I cu aproximativ 25%. Asta pentru că românii au început deja să plece în vacanţa de iarnă în ţări precum Grecia, Italia, Muntenegru, Slovenia sau Croaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri