Sari la conținut
News Alert

Aglomeraţie la Vama Porţile de Fier 1

Cozi de maşini pe câţiva kilometri la punctul de frontieră Porţile de Fier 1. Românii care au petrecut sărbătorile alături de familii au plecat spre ţările în care muncesc. Numărul celor care trec prin vamă s-a majorat cu 20% şi va mai creşte în zilele următoare.

Românii care lucrează în Italia şi au familiile în partea de sud a ţării noastre au ales să plece din ţară pe la Portile de Fier 1. Pe aici scurtează drumul cu 300 de km, însă nu pot să iasă din România cu produse alimentare tradiţionale pentru că tranzitează Serbia, ţară non UE, unde este interzis acest lucru.

 "Aţi luat produse traditionale? Foarte puţin, pentru că sunt probleme la drum, ar trebui să intre toate ţările astea prin care trecem în UE şi atunci nu vom mai avea probleme”, spune un turist.

 "Aţi reuşit să luaţi sarmale, cârnaţi, fripturi. Nu, să mâncăm doar", spune un alt turist.

 Cu toţii spun că sărbătorile de iarnă petrecute în România nu se compară cu cele petrecute în străinătate.

 "Acasă, la ţară. V-aţi simţit bine? Foarte frumos", remarcă un turist.

"Am venit de sărbători, acum s-a terminat. Ne întoarcem la muncă în Italia. Cum v-aţi simtit. Ca acasă, acolo nu e acasă, e doar temporar", a mai spus un alt turist.

Poliţia de Frontieră a luat măsuri pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii bune.

"La nivelul PTF Porţile de Fier 1 s-au luat măsurile necesare prin suplimentarea numărului de poliţişti de frontieră pentru a face faţă numărului crescut de cetăţeni români care au petrecut acasă sărbătorile de iarnă, alături de familii şi se întorc la muncă în ţările din Uniunea Europeana”, a spus Nicolae Jifcovici - agent-şef Poliţia de Frontieră Mehedinţi.

O altă perioadă aglomerată pentru poliţiştii de frontieră va fi pe 7 şi 8 ianuarie, când pleacă din ţară cei care au liber şi săptămâna viitoare.