Alertă la Drobeta Tr. Severin. Un muncitor a descoperit un dispozitiv explozibil

Data publicării:
230514 bomba

A fost alertă la Severin din cauza unei genţi suspecte găsită langă un bloc. Un instalator a fost cel care a descoperit-o şi a sunat la 112. Imediat, perimetrul a fost izolat, iar poliţişti şi trupe ale Serviciului Roman de Informaţii au verificat timp de câteva ore conţinutul bagajului. Geniştii au stabilit că era vorba despre un dispozitiv explozibil din praf de petarde.


ACTUALIZARE

Bomba găsită la Drobeta Tr. Severin ar fi dărâmat un bloc. Trei kilograme de explozibil conţinea dispozitivul găsit ieri, lângă un bloc din Severin. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, dacă bomba artizanală ar fi explodat, ar fi afectat în totalitate parterul blocului. În plus, pe lângă componentele pirotehnice, în geantă a mai fost găsit un corp metalic, iar pachetul era protejat cu o bandă.


Încărcătura descoperită de oamenii legii era un dispozitiv explozibil artizanal, care pe lângă componenta pirotehnică, avea şi un recipient metalic, protejat cu o bandă. Deocamdată, anchetatorii nu au reuşit să stabilească natura substanţei, cert este că pachetul conţinea aproximativ 3 kg de produs explozibil.

De altfel, o altă pistă pe care o au în vedere oamenii legii este faptul că acel pachet nu a fost pus acolo întâmplător. De altfel, specialiştii spun că dacă ar fi explodat în locul în care a fost găsit, cel puţin parterul blocului ar fi fost distrus. Pachetul a fost dus noaptea tecută de oamenii legii în afara oraşului, unde a fost detonat în condiţii de siguranţă.


________________________________________________________________________________________________

O banală defecţiune la apă l-a determinat pe un instalator să coboare să oprească robineţii din căminul de apă al blocului. Atunci a descoperit bagajul suspect şi a sunat la 112.

Peste 40 de persoane care locuiesc în blocul din cartierul Crihala au fost evacuate. Până să se lamurească situaţia, oamenii au stat cu spaima că pachetul poate oricând să explodeze.

Timp de patru ore a fost o adevărată desfăşurare de forţe. Unităţile de ordine, ofiţerii SRI şi o echipă de genişti de la Craiova au operat cu mijloace specifice pentru a ridica bagajul suspect.

“Din verificările efectuate de către specialiştii de la Serviciul Român de Informaţii, echipa pirotehnică, s-a stabilit că este vorba de un recipient ce prezenta o încărcătură pirotehnică de natura celor folosite la confecţionarea artificiilor. Vreau să vă informez că nu a fost vorba de niciun pericol", a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi.

După ridicarea genţii, dispozitivul a fost detonat. Cercetarile vor fi continuate de Serviciul de Substanţe şi Arme Periculoase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri