Alimentaţia sănătoasă, promovată de elevi din Craiova

Data publicării:
030314 ALIMENTATIE

Elevii din Craiova învaţă să mănânce şi să gătească sănătos. Un grup de liceeni, voluntari în cadrul unui proiect, a demonstrat practic cum mâncărurile fast-food pot fi înlocuite cu succes de produse culinare sănătoase, dar şi foarte gustoase. Salate de tot felul, mâncăruri de legume, dar şi deserturi speciale au fost expuse şi degustate în ideea de a le arăta şi altora că şi mâncarea sănătoasă poate fi extrem de gustoasă.

Sunt elevi în clasa a IX-a, la Colegiul Naţional „Gheroghe Chiţu”. Nu s-au dat înapoi când au aflat că pot fi voluntari în cadrul unui proiect care promovează alimentaţia sănătoasă. Tinerii bucătari au avut ocazia să prepare de la salate până la desert, folosind ingrediente benefice pentru sănătate. Produsele au fost expuse şi degustate. O plăcintă cu mere, în care aluatul este făcut cu făină neagră, poate înlocui cu succes vizitele la patiserie.

Conducera Colegiului consideră că mesajul va ajunge la elevi mai ales în situaţia în care tot mai mulţi adolescenţi suferă de obezitate.

„Ne mândrim cu ei, alături de profesoarele coordonatare, care i-au ajutat, i-au îndrumat şi cred că au învăţat cum să le pregătească sănătos şi să trăiască sănătos”, a spus George Călăfăteanu, director adj. C.N. Gheorghe Chiţu.

În cadrul proiectului s-au înscris şi alte 20 de unităţi de învăţământ din ţară.

„Să încercăm să implicăm elevii de liceu cât mai mult în activităţile pe care noi le vom desfăşura, activităţi de training sau de workshop, astfel încât până la urmă să creem poate obiceiuri de viaţă sănătoasă pe care apoi să le dezvolte pe parcursul întregii vieţi”, a precizat Dorina Goiceanu, manager de proiect.

Toate produsele realizate în cadrul workshop-ului au fost donate apoi elevilor cu nevoi speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri