Alunecări de teren în Gorj. O casă s-a dărâmat, iar 15 persoane au fost evacuate

Data publicării:
270215 MINE ALUNECARI GORJ

15 persoane au fost evacuate în urma unei alunecari de teren în Gorj. Ploile din ultima perioadă au făcut pământul să o ia la vale. O casă este dărâmată, iar alte 4 sunt în pericol, deoarece alunecarea de teren este la câţiva metri de ele. Oamenii vor dormi la vecini sau la Căminul Cultural. Le este greu să plece din case chiar dacă viaţa lor este în pericol, însă autorităţile au dat ordin de evacuare.

Alunecarea de teren a avut loc noaptea. În jurul orei 1 oamenii au auzit un zgomot puternic şi când au ieşit din case au văzut că pământul se surpase. Cel mai grav este afectată Viorica Pistol, care a rămas fără casă. Este în viaţă pentru că dormea într-o anexă, altfel locuinţa se prăbuşea pe ea.

Oamenii spun că în zonă nu au fost alunecări de teren, motiv pentru care au fost luaţi prin surprindere. S-a surpat şi drumul care traversează satul, pe o porţiune de peste 300 m.

Primarul împreună cu autorităţile judeţene au dat ordin ca familiile din cele 5 case afectate să fie evacuate. Deşi s-au speriat, oamenii spun că nu vor să plece din casele lor.

Veştile proaste continuă , deoarece meteorologii anunţă în continuare ploi. În Gorj s-au activat de la începutul acestui an mai multe porţiuni de teren care acum riscă să o ia la vale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri