Sari la conținut

Americanii cresc chiriile în Caracal. Baza militară de la Deveselu va deveni operaţională la sfârşitul acestui an

Venirea americanilor la baza de la Deveselu animă piaţa imobiliară din Caracal. Chiriile apartamentelor şi garsonierelor în municipiul Caracal s-au dublat în ultimele luni. Dacă anul trecut apartamentele se închiriau cu cel mult 150 de euro pe lună, acum preţurile au ajuns chiar şi mai mari, de 300 de euro. Mai mult, cei care vor să închirize postează pe siteuri anunţuri în care specifică clar că vor doar americani drept chiriaşi

Proprietarii locuinţelor oferite spre închiriere în municipiul Caracal - Olt îşi prezintă ofertele pe siteurile cu anunţuri imobiliare şi nu se feresc să ceară chirii foarte mari. Mulţi îşi vânează clienţii din rândul americanilor care lucrează la baza de la Deveselu.

„Aţi avut oferte pentru apartamentul respectiv? Da. Am avut foarte multe oferte, dar aștept oferta cea mai mare. Aşa este firesc. Este un apatament nou, s-a muncit în el. Oferta este din partea unor americani", a spus un proprietar de apartament.

Elena Alexandru- reporter Digi24 Craiova: „Dacă anul trecut acest apartament cu două camere se închiria cu aproximativ 150 de euro, de la începutul acestui an proprietarul cere dublu".

"Ne situăm între 200-300 de euro, ceea ce este un preț comparabil cu apartamentele din Craiova, pe același segment de apartamente cu 2 și 3 camere ... anul trecut nu erau foarte multe oferte, erau mult mai puține și în medie cu 100 de euro mai mici ...ca și motiv al acestei afluențe de oferte pot să spun că sunt cererile din partea clienților de naționalitate americană”, a explicat Daniel Curteanu - agent imobiliar.

Şi autorităţile locale susţin că odată cu venirea americanilor la Deveselu, în Caracal, agenţii economici au ridicat preţurile.

Baza militară unde se află scutul antirachetă de la Deveselu-Olt va deveni operaţională la sfârşitul acestui an.