Anchetă la biserica din Giurgiţa

Data publicării:
181214 PREOT GIURGITA

Anchetă în casa Domnului. Preotul din Giurgiţa, acuzat de oamenii din comună că nu a venit la înmormântare înainte să primească bani, a dat explicaţii ieri inspectorilor de la Arhiepiscopie. Aproape patru ore au durat audierile în parohie. Până când se va lua o hotărâre, părintele va sluji în continuare enoriaşii din comună.  

Judecata preotului s-a făcut cu uşile închise. Şi în curtea bisericii din Giurgiţa a fost tensiune mare. Enoriaşii au aşteptat cu sufletul la gură ca părintele-paroh să îşi primească verdictul. După patru ore, preotul a fost cel care pus lacătul pe uşă şi a a plecat spre casa. Nu înainte să aibă câteva vorbe de duh la adresa jurnaliştilor.

''-Aţi luat sau nu? Este o practică asta?

-Ştie colega ta.

-V-am întrebat ce aţi discutat trei ore?

-E treaba mea!

-Credeţi că veţi păţi ceva?

-O să păţiţi voi ceva!

-Ce să păţim? Ne ameninţaţi în postul Crăciunului?

-Nu mă, e treaba mea, eu ţi-am spus!'', a spus Petre Golea, preotul bisericii Giurgiţa.

Nici reprezentanţii bisericii nu au suflat o vorbă despre ancheta.

Nu foarte bucuros de rezultat a fost Gheorghe Ţugui, cel care a avut primul curajul să vorbească de apucăturile preotului. Spune că va merge până în pânzele albe pentru a i se face dreptate, pentru că tot pe el l-au tras la răspundere că nu s-au înţeles la bani.

''Trebuia să vin să vin să îi spun preotului dacă am bani sau nu, să vin înainte să discut cu dânsul. Ori mutat din parohie, ori nu ştiu. Că dacă i se ia din salariu, pe urmă, recuperează.'', a declarat Gheorghe Ţugui.

Întâmplarea de la înmormântare, intens mediatizată a împărţit satul în două. Unii îl susţin pe preot şi sunt acord cu comportamentul său.

Alţi enoriaşi însă l-ar fi vrut mutat din sat pentru faptele sale.

Cu bune şi rele, preotul din Giurgiţa a rămas în continuare la parohie. În urmă cu două săptămâni, acesta a refuzat să vină la o înmormântare până nu a primit 500 de lei înainte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri