Ancheta privind incidentul din Olt continuă

Data publicării:
ancheta 20privind 20incindent5ul 20din 20olt-42921

Anchetatorii au încercat astăzi să refacă firul evenimetelor din 26 decembrie, cănd poliţista şi-a înjunghiat şeful. La reconstituire atât poliţista, cât şi comisarul Gheroghe Barbu au fost urcaţi într-o maşină, separat, fiecare spunându-le anchetatorilor versiunea despre modul în care ar fi avut loc agresiunea asupra poliţistului. Nu au reusit să obtină preamulte detalii, deoarece femeii însărcinate în cinci luni i s-a făcut rău.

Probleme din cadrul Poliţiei Olt au ieşit la iveală în decembrie, când poliţista din Balş şi-a înjunghiat şeful în abdomen şi genunchi. Femeia susţinea atunci că a fost violată de superiorul său, Gheorghe Barbu, şi, prin atac, a încercat să se răzbune. Ambii au ajuns la spital: el cu mai multe plăgi înjunghiate, ea cu pericol de avort. Acuzatiile la adresa comisarului Barbu se tin lant. Femeia a declarat achetatorilor că acesta ar fi oferit-o drept favor sexual unui procuror şi altor trei poliţişti şi a fost ameninţată cu disponibilizarea, în cazul în care nu se va supune. Fiul comisarului îşi apără tatăl.

Pe lista dată de poliţistă anchetatorilor se află nume importante, între care şi cel şeflui Inspectoratului Judeţean de Poliţie, dar şi persoane care lucrează în cadrul Parchetului. Seful IPJ Olt se află în concediu medical şi legal nu poate fi anchetat în această Perioadă. Ministrul de Interne a declarat ieri ca acesta va fi destituit din functie. Intre timp, atributiile sale de serviciu au fost preluate de un comisar sef de la Inspectoratul General al Poliţiei Romane. Reprezentanţii Corpului deControl al Ministerului de Interne au descoperit mai multe nereguli, printre care şi plângeri ale cetăţenilor care nu au fost înregistrate, dar şI ca mai multi agenti nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu. În urma controlului MAI, şeful Poliţiei Olt, cei doi adjuncţi ai acestuia şi opt ofiţeri au ajuns să fie cercetaţi pentru management defectuos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri