Aproape 2.000 de fântâni au fost contaminate după inundaţii, în Teleorman

Data publicării:
020514 APA

Aproape doua mii de fântâni au fost contaminate în urma inundaţiilor din judeţul Teleorman. Oamenii nu primesc apă de la autorităţi, aşa că sunt nevoiţi să bea din reţelele publice, care însă nu au autorizaţie de la DSP.

300 de familii din comuna Beuca trăiesc, de câteva zile, în condiţii foarte grele. Casele şi curţile le-au fost inundate şi s-au trezit şi cu fântânile pline de noroi. Au rămas fără apa pentru traiul zilnic. Primăria le-a dat câte 2 litri de apă în prima zi de inundaţii, iar apoi s-au descurcat cum au putut.

Inspectorii DSP veniţi să facă dezinfecţia fântânilor au rămas surprinşi când au văzut că oamenii consumă apă din reţeaua publică. Aceasta nu ar fi trebuit să fie funcţională pentru că nu are încă avizul sanitar.

Primarul localităţii spune că nu a mai livrat apa către populaţie pentru că oamenii aveau la dispoziţie reţeaua publică. Dar recunoaşte că nu este autorizată sanitar.

DSP Teleorman anunţă că după dezinfecţie va verifica din nou apa din fântâni. Vor fi făcute analize din fonduri proprii şi la reţeaua publică pentru că oamenii să nu fie în pericol.

La Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns solicitări doar de la 6 comune din cele 23 care au fost inundate.

Inspectorii DSP Teleorman vor fi pe teren şi în zilele următoare pentru a dezinfecta şi terenurile intravilane din localităţile afectate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri