Sari la conținut

Au fost stabilite criteriile de admitere la UMF Craiova

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a stabilit criteriile de admitere la specializările din structura sa. Şi în acest an studenţii vor fi admişi pe bază de examen scris. De asemenea, a fost stabilit şi calendarul probelor de concurs.  

Pentru specializările Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, concursul se va derula pe 23 iulie, iar pentru Moaşe, Asistenţă Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare şi Tehnică Dentară examenul va avea loc pe 25 iulie. Înscrierile se vor desfăşura între 11 şi 21 iulie, iar taxa de participare la concurs este de 200 de lei. Candidaţii vor fi evaluaţi pe bază de teste-grilă.

Conform programelor, studiile de licenţă la Medicină şi Medicină Dentară au o durată de şase ani, la Farmacie, de cinci ani. La specializările Moaşe, Asistenţă Medicală, studiile sunt de patru ani, iar la Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare şi Tehnică Dentară, licenţa este de trei ani. În ceea ce priveşte numărul locurilor de şcolarizare, acestea vor fi stabilite în perioada următoare.