Au început controalele în spitale. La Craiova, inspectorii DSP Dolj au făcut verificări în secţiile Spitalului Judeţean

Data publicării:
101213 CONTROL SPITAL

Aşa cum a anunţat ministrul Sănătăţii, astăzi au început controalele în spitale. La orele prânzului, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Dolj au luat la pas secţiile Spitalului Judeţean din Craiova. Prin aceste controale se vor verifica stocurile de medicamente, planificările medicilor, dar şi organizarea desfacerii de medicamente în perioada sărbătorilor de iarnă.

La Spitalul Judeţean din Craiova era agitaţie pe holuri, în aşteptarea inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică. Conducerea unităţii spitaliceşti spune că într-o primă etapă vor fi verificate condiţiile igienico-sanitare.

"Vor avea prioritate şi chiar am avut o discuţie cu Direcţia de Sănătate Publică să mergem pe secţiile pe pediatrie, neonatologie, chirurgie pediatrică şi blocul operator obstetrică-ginecologie şi sălile de naşteri", a spus Bogdan Fănuţă, directorul Spitalului Judeţean Craiova.

Patru echipe a câte doi inspectori au mişunat prin secţii şi pe holuri. Controalele vor fi făcute până pe 15 decembrie.

"Scopul acestui control este ca Direcţia de Sănătate să verifice într-adevăr aprovizionarea cu medicamente, stocurile de medicamente, să verifice organizarea echipelor medicale, acele linii de gardă. De asemenea, să verifice lista farmaciilor deschise în perioada sărbătorilor", a precizat dr. Narcisa Dinică, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Pe 19 decembrie vor fi prezentate public concluziile şi măsurile care vor fi luate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri