Au început probele scrise la bacalaureat. În Dolj, şapte elevi au fost eliminaţi din examen

Data publicării:
260813 BAC SCRIS

De astăzi, au început probele scrise ale bacalaureatului. Prima testare a fost la limba şi literatura română, pentru care s-au înscris peste 2.000 de candidaţi din judeţul Dolj. După prima probă scrisă, tinerii au răsuflat uşuraţi şi au spus că subiectele au fost destul de uşoare.  

Tinerii care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în sesiunea din vară sau care nu s-au prezentat din cauza corigenţelor au susţinut, astăzi, proba scrisă la limba şi literatura română. După aproape trei ore, mulţi dintre elevi au răsuflat usuraţi pentru că, spun ei, subiectele au fost mai uşoare decât la prima sesiune a bacalaureatului.

Prima proba nu a fost lipsită de incidente. Şapte elevi din şase centre de examen au fost eliminaţi pentru fraudă.

„Astăzi, la prima proba scrisă, la limba şi literatura română, dintre cei 2071 de candidaţi înscrişi, 465 nu s-au prezentat, având astfel un procent de prezenţă de 77%, mic dacă îl comparăm cu cel de la sesiunea din vară, unde nu am avut sub 93% prezenţă la vreuna dintre probe", a precizat Alexandrina Năstase, vicepreşedintele Comisiei judeţene de bacalaureat.

Examenul se desfăşoară în 11 centre, dintre care şapte în Craiova şi patru în judeţ. Mâine are loc proba scrisă la limba şi literatura maternă, miercuri, proba obligatorie a profilului, iar cea la alegere şi a specializării, vineri. Rezultatele la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie se vor afișa pe data de 2 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca până la ora 16.00 să fie depuse contestațiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri