Aur pentru Raluca Sbîrcea şi Naţionala României

Data publicării:
200114 scrima

Echipa feminină de spadă a României, a câştigat medalia de aur în prima etapă a Cupei Mondiale din acest an, ce a avut loc la Doha.

Româncele Ana Brînză, Simona Pop, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcea, au trecut în finală, de China cu scorul de 19-18. În drumul spre primul loc, România a învins în primul tur Polonia cu 42-37. În sferturi a învins Estonia, în minutul de aur, cu 45-44, iar în semifinale, româncele s-au duelat cu spadasinele din SUA, de care au trecut cu 25-24. Antrenorii de la CS Universitatea, clubul care o dă lotului naţional pe Raluca Sbîrcea, sunt în culmea fericirii.

A fost recrutată şi sportiva noastră, Sbârcea Raluca şi se pare că a confirmat şi iată că acum o vedem în echipa naţională, formată din patru fete, din care, numai Ana Brânză este titulară, celelalte au venit din urmă şi şi-au ocupat locul în echipă, eu zic că pe merit.”, a declarat Mircea Alecu, antrenorul CS Universitatea Craiova.

Este o satisfacţie deosebită pentru mine, întru-cât am lucrat aproape 15 ani cu Raluca şi a confirmat în acest concurs.”, a spus Dumitru Popescu, antrenorul CS Universitatea Craiova.

Tehnicienii olteni spun că selecţionerul Dumitru Zidaru va avea o misiune dificilă, în momentul în care la lot, pentru Olimpiada de la Rio, vor reveni fetele ce au renunţat momentan la activitatea sportivă, printre acestea Loredana Dinu sau Anca Măroiu.

Este prima medalie de aur pentru România, într-o etapă de Cupă Mondială. Următoarea etapă, va avea loc la începutul lunii viitoare, la Budapesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri