Sari la conținut
News Alert

Autobuze la vârsta majoratului. Un sfert din mijloacele de transport din Craiova sunt ruginite şi nu au aer condiţionat

Locuitorii Craiovei merg zilnic cu autobuze de vârsta majoratului. Un sfert din maşinile parcului auto al Regiei de transport nu au aer condiţionat, sunt ruginite şi au scaune jerpelite. Regia de transport a cumpărat în 2006, 40 de autobuze second-hand dintre care o parte nu au circulat niciodată în Craiova pentru că au fost aduse defecte din Italia. Acum, primăria promite 17 autobuze nou-nouţe.

Rugină, scaune murdare şi rupte, aer condiţionat lipsă. În astfel de condiţii călătoresc mii de oameni zilnic în Craiova.

"Aer condiţionat. Nemaipomenit. trebuie să mai spargem un geam, două.", a spus un călător.

''Ajungi leoarcă de apă. Să mai mergi cu un copil, cu un bătrân care suferă.'', a spus un alt călător.

În 2006, fosta conducere a regiei a cumpărat din Sicilia 40 de autobuze second-hand. 13 dintre acestea sunt acum folosite pentru piese de schimb.

Astfel, aproape 400.000 de euro din banii călătorilor s-au dus pe apa sâmbetei.

''Nu puteau fi reparate. Un calcul estimativ făcut de noi, numai o singură maşină, reparaţia ajungea la 1 miliard 180, 2 miliarde.'', a declarat Ion Şaptelei, şef de secţie al RAT Craiova.

Primăria Craiova a alocat 15 milioane de lei pentru a cumpăra autobuze noi. Licitaţia a durat însă aproape 2 ani din cauza contestaţiilor.

''Primăria a semnat deja contractul pentru achiziţita a 17 autobuze noi. Banii provin din bugetul municipalităţii şi aşteptăm să se deschidă o axă pentru a cumpăra 200 de autobuze pe fonduri europene.'', a precizat Ionuţ Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

Autorităţile promit că cele 17 autobuze noi vor ajunge în Craiova în toamna aceasta.