Autobuzul Primăriei Laloşu din judeţul Vâlcea, vândut la fier vechi

Data publicării:
111213 AUTOBUZ VANDUT

Din cauza lipsei banilor, edilii recurg la măsuri extreme. De exemplu, în comuna Laloşu din judeţul Vâlcea, Consiliul Local a vândut autobuzul instituţiei pentru a plăti salariile angajaţilor. Primăria are conturile blocate de câteva luni, din cauza unei datorii faţă de o firmă care a executat lucrări în comună şi tot de atunci nu şi-au mai primit salariile cei 16 angajaţi ai instituţiei. De suferit au şi cei 10 asistenţi sociali care au în grijă persoanele cu handicap. Ei nu şi-au mai primit indemnizaţia de mai bine de şapte luni.

Nicoliţa Stoica este încadrată pe statul de plată al primăriei ca asistent social personal pentru băiatul său de 24 de ani, bolnav de un handicap grav. Femeia primea în fiecare lună 620 de lei, sub formă de indemnizaţie, pentru că are grijă de copilul său.

În situaţia ei sunt alţi 10 asistenţi sociali din comună, dar şi alte 14 persoane cu diverse afecţiuni, care nu şi-au mai primit banii, pentru că primăria are conturile blocate de vara trecută. O firmă a cerut în instanţă executarea Primăriei Laloşu pentru 800.000 de lei, restanţă la anumite lucrări efectuate la sediul institutiei şi la una din şcolile din comună. Afectaţi sunt şi cei 16 angajaţi ai primăriei, care nu şi-au mai văzut banii de trei luni.

Pentru a mai scăpa de datorii, primarul a fost nevoit să vândă la fier vechi un autobuz şi un vehicul de transport marfă pe care instituţia nu le mai folosea.

Procesul dintre primărie şi firma care a executat lucrările se află pe rol la Tribunalul Dolj, iar autorităţile locale speră să câştige pentru a debloca situaţia economică a primariei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri