Avalanşă de infecţii respiratorii în Dolj. Într-o singură săptămână s-au înregistrat peste 1.200 de cazuri

Data publicării:
141013 VIROZE

Avalanşă de infecţii respiratorii în Dolj. Doar într-o singură săptămână s-au înregistrat peste 1.200 de cazuri în judeţ. Medicii şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că de vină sunt schimbările bruste de temperatură înregistrate la finalul lunii septembrie.

Cei mai afectati de viroze, peste 800 de cazuri, sunt copiii şi bătrănii. Pentru medicii de familie, situaţia nu este îngrijorătoare, ci normală pentru această perioadă a anului. Schimbarea de vreme coincide şi cu începutul de an şcolar.

"Explicaţia este simplă, sezonul rece şi în al doilea rând intrarea în colectivitate, în primul rând a copiilor de grădiniţă şi apoi începerea şcolilor. Odată intraţi în colectivitate, virusul se răspândeşte foarte rapid şi avem prezenţă la cabinet numai şi numai cu această patologie: viroză respiratorie acută", spune Iulian Uţă, medic de familie

Raportul întocmit de Direcţia de Sănătate Publică arată că numărul virozelor este mai mare faţă de ce s-a întâmplat anul trecut.

"Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul este ceva mai mare, cu vreo 200 de cazuri peste, dar aceste cazuri noi, din punct de vedere epidemiologic, nu le legăm de o evoluţie care ne-ar putea îngrijora şi mai degrabă de faptul că a fost un val de aer rece, care ne-a luat puţin pe nepregătite" a precizat Narciza Dinică, medic primar Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

13% din cele peste 1.200 de cazuri de viroze înregistrate în prima săptămână din octombrie au necesitat spitalizare. Medicii sfătuiesc populaţia ca la primele semne de boală să se prezinte la specialist şi să evite automedicaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri