Baza de tratament de la Ocnele Mari, salvată de italieni

Data publicării:
281113 ocnele mari

Baza de tratament de la Ocnele Mari ar putea fi salvată. După ce ani buni a fost lăsată în paragină, o companie italiană a depus o scrisoare de intenţie la primăria din localitate pentru preluarea şi dezvoltarea acesteia. Investitorul s-a angajat să aloce aproximativ 7 milioane de euro pentru amenajarea bazei de tratament.

Autorităţile din Ocnele Mari au început construirea bazei de tratament în anul 1997. Lucrările au fost abandonate însă din cauza lipsei banilor. Aşa că ani buni baza a fost lăsată în paragină. Mai mulţi investitori au încercat să continuie proiectul, dar la rândul lor au renunţat pe parcurs.

Venirea italienilor ar crea aproximativ 50 de locuri de muncă şi totodată s-ar dezvolta şi oraşul.

„Are 102 camere de cazare. Ştiţi ce înseamnă asta? Spaţii, SPA, strand în faţă, deci o bază de odihnă şi tratament permanentă, ceea ce vrem să facem noi din Ocnele Mari, o staţiune permanentă”, a spus Petre Iordache, primar Ocnele Mari.

Aşa că locuitorii din Ocnele Mari abia aşteaptă şă-i vadă pe investitorii din peninsulă că vin cu banii în staţiune. Staţiunea Ocnele Mari este cunoscută pentru cele două baze de agrement cu apă sărată din oraş şi pentru Salina, parcul turistic dezvoltat în fostele galerii de sare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri