Sari la conținut

Bercea Mondial şi soţia sa, la recurs. Cei doi sunt acuzaţi de evaziune şi spălare de bani  

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi soţia sa Fănica vor să scape de măsura arestului preventiv. Este doar o formalitate, pentru că ei au condamnări definitive în alte dosare.  

ACTUALIZARE

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis astăzi recursurile formulate de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, soţia acestuia şi doi oameni de afaceri din judeţul Olt, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani. Cei doi oameni de afaceri din Olt, printre care un fost subprefect al judeţului, vor fi cercetaţi, în continuare, în stare de libertate. Decizia magistraţilor este definitivă.

__________________________________________________________________________________________________

Cei doi sunt acuzaţi de evaziune şi spălare de bani, alături de doi oameni de afaceri. Şi aceştia din urmă au făcut recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Craiova. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007 - 2011, soţii Anghel ar fi derulat afaceri fictive împreună cu ceilalţi doi arestaţi în acest dosar. Prejudiciul se ridică la un milion de euro.

Bercea Mondial mai ispăşeşte o pedeapsă de opt ani şi nouă luni de închisoare, pentru că şi-a înjunghiat un nepot, iar soţia lui a fost condamnată de magistraţi la un an de închisoare. Unul dintre cei doi oameni de afaceri arestaţi în acest dosar de evaziune este fost subprefect de Olt.