Sari la conținut

Blocurile din oraşul vâlcean Brezoi vor fi pictate. Autorităţile investesc bani de la bugetul local pentru acest proiect 

Blocurile din centrul orașului Brezoi, județul Vâlcea, au început să prindă culoare. La propriu. De aproape o lună un artist le pictează de zor, iar unul din imobile este aproape gata. Autorităţile investesc bani din bugetul local pentru acest proiect și speră să atragă turişti, odată cu modernizarea zonei centrale.

Ştefan Eftimie, un cunoscut pictor din judeţul Vâlcea, renumit pentru desenele făcute pe autoturisme, a fost contactat de autorităţile din oraşul Brezoi care i-au propus să încerce ceva inedit. Să picteze imobilele din centrul oraşului. Unul este aproape de finalizare. S-a lucrat la el o lună.

Nici nu a fost încă finalizată pictura pe blocul lor, că locatarii sunt deja mulţumiţi de acum arată.

Pentru fiecare imobil în parte, primăria din Brezoi plăteşte 150.000 de lei atât pentru izolarea termică, cât şi pentru pictură.

Banii provin de la bugetul local, dar autorităţile se gândesc acum să acceseze şi fonduri europene pentru ca toate blocurile din oraş să fie izolate termic şi pictate.

Pe aceeași temă