Câinele Ianis, „angajatul” Aeroportului Craiova

Data publicării:
ianis caine

Aeroportul Craiova are de o lună un nou angajat. Are 3 ani şi jumătate, 25 de kilograme, iar jobul său este să adulmece bagajele călătorilor. Este vorba de un câine din rasa ciobănesc belgian. Ianis a fost adus Biroului Vamal de Frontieră din cadrul aeroportului, pentru a-i ajuta pe vameşi să găsească mai uşor ţigările fără timbru.

Ianis face parte dintr-o familie de câini cu pedigree. La fel ca părinţii săi, patrupedul a fost şcolit timp de trei luni la Centrul de Formare de la Giurgiu, pentru a găsi ţigări de contrabandă. Ianis a mai lucrat doi ani la Vămile din Severin şi Craiova, alături de stăpânul şi colegul său de echipă, inspectorul vamal principal Daniel Privantu. Câinele şi-a demonstrat calităţile de nenumărate ori la vechiul loc de muncă.

De aproape o lună, câinele nu mai verifică maşinile care trec graniţa, ci bagajale de pe aeroport.

Până acum, pe Aeroportul din Craiova nu au fost descoperite ţigări de contrabandă, însă Ianis îşi face datoria în fiecare zi.

Conducerea Aeroportului Craiova îi va amenaja patrupedului şi o cuşcă, pentru ca acesta să aibă condiţii cât mai bune la locul de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri