Câinii comunitari, o problemă şi la sate. Sute de maidanezi trăiesc în comunele limitrofe Craiovei

Data publicării:
030913 caini bucovat

Câinii vagabonzi dau bătăi de cap şi oamenilor din localităţile limitrofe Craiovei. Sătenii sunt asaltaţi de haite de câini şi spun că animalele sunt abandonate de cei care nu îşi mai permit să le ţină în apartamente.

Locuitorii comunei Bucovăţ sunt terorizaţi de numărul tot mai mare de câini vagabonzi. Aproape în fiecare zi, pe străzile din localitate îşi fac apariţia noi patrupede, despre care oamenii nu ştiu de unde vin. Câinii devin violenţi, iar la marginea comunei s-au format adevărate haite. Unii sunt crotaliaţi, ceea ce demonstrează că au trecut prin cabinetele Ecarisajului din Craiova, iar apoi au fost aduşi în comună.

“Foarte mulţi câini, ei profită de ocazie că aici este pădure şi cred că câinii se duc în pădure, dar ei, de foame, nu se duc în pădure, ei vin pe lângă casele oamenilor”, spune o localnică.

Autorităţile din comuna Bucovăţ recunosc faptul că se confruntă cu o problemă în acest sens. De la an la an, numărul câinilor de pe străzi a crescut, iar persoanele care trec pe lângă pădurile din împrejurimi sunt în pericol.

“A venit o dubă noaptea, o dubă albă, care a descărcat un număr de 12 câini, ne-a anunţat un cetăţean”, spune Florian Predescu, viceprimarul comunei Bucovăţ.

Comuna Bucovăţ nu e singura care se confruntă cu această problemă. Sute de câini trăiesc în toate comunele limitrofe Craiovei. Noaptea, câmpurile dintre localităţi sunt traversate de haite de zeci de câini, care sunt în căutare de hrană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri