Câinii din Balş, judeţul Olt, sterilizaţi de medicii din Germania

Data publicării:
230913 caini medici

Câinii din Balş, judeţul Olt, vor fi sterilizaţi gratuit de o echipă de medici veterinari din Germania. Sterilizarea se va încheia pe 29 septembrie. Autorităţile locale speră ca până la finalul campaniei să fie castraţi peste 500 de câini maidanezi.

Cei trei medicii veterinari din Germania au început deja să sterilizeze câinii comunitari şi pisicile. Revin în micul oraş din Olt ori de câte ori sunt solicitaţi de autorităţile locale. Acum este a opta oară când participă la această campanie.

Medicii veterinari din Germania au auzit de tragedia copilului de 4 ani, care a murit într-un parc din capitală după ce a fost sfâşiat de maidanezi, însă susţin că eutanasierea câinilor nu este o soluţie foarte bună pentru a evita astfel de tragedii. Alături de medicii din Germania vor fi şi reprezentanţi ai asociaţilor pentru protecţia animalelor, în aceasta campanie.

Pe străzile oraşului Balş trăiesc peste 1.500 de câini comunitari, însă mai mult de jumătate din ei au fost deja castraţi de medicii veterinari în anii trecuţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri