"Carmina Burana", pusă în scenă în Piaţa Mihai Viteazul  

Data publicării:
020614 SPECTACOL CARMINA

Piaţa Mihai Viteazul a fost aseară gazda celui mai mare spectacol din ultimii ani. Opera "Carmina Burana", considerată evenimentul muzical al anului în Oltenia a fost pusă în scenă aseară de aproximativ 400 de artişti, acrobaţi şi dansatori. Mii de oameni au asistat încântaţi la spectacolul ce a marcat finalul manifestărilor prilejuite de zilele oraşului. Oaspeţi de seamă au fost Principesa Margareta, împreună cu Principele Radu şi Principele Nicolae.

"Carmina Burana" de Carl Orff după o concepție purtând semnătura regizorului-coregraf Francisc Valkay a adunat mii de oameni la un specatcol grandios. Sute de artişti, acrobaţi, dansatori şi trupe de balet au creat un spectacol de excepţie desfăşurat simultan pe două scene.

„Foarte frumos, o realizare pentru Craiova, pentru municipiul nostru, care m-a încantat. Carmina Burana a fost ceva de exceptie in Craiova.", a spus un spectator.

„Foarte mult jocul de lumini, baletul si faptul că oamenii s-au cam cernut. Cei care aveau alte preocupări mai puţin culturale, mici şi bere, au plecat. Au ramas cei impresionaţi de partea culturală."

După un an şi jumătate în care spectacolul a fost gândit în cel mai mic detaliu, rezultatele au fost peste aşteptări.

„Trebuie să vă spun că a întrecut toate aşteptările mele în seara asta. Toate speranţele şi visele mele s-au realizat aici.", a spus Francisc Valkay – regizorului-coregraf.

„Am văzut că avem şi viitor pentru că de fapt, asta ne interesează. Aţi văzut un corp de balet de copii foarte bun ceea ce înseamnă că viitorul artistic şi cultural al Craiovei este asigurat.", a precizat Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova.

Spectacolul a fost cu atât mai important în contextul în care Craiova s-a înscris în cursa pentru titlul de capitală culturală europeană.

„Sunt fericit şi mândru de craioveni. Sper să îşi îndeplinească visul, să fie capitală culturală a Europei pentru 365 de zile şi noi să fim alături de ei în fiecare din aceste clipe", a spus Principele Radu.

„Pe lângă artiştii extraordinari, pe lângă Opera Română Craiova, care a demonstrat de ce este capabilă, publicul, într-un număr extraordinar de mare a demonstrat că doreşte foarte tare să aibă parte de astfel de evenimente.", a declarat Vlad Drăgulescu, preşedintele Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei

„Cred că astăzi le-am dovedit tuturor că putem să fim capitală culturală europeană. Am avut în public foarte multe persoane, nu numai membrii Casei Regale dar şi foarte multe persoane cu influenţă în ceea ce înseamnă obţinerea titlului de capitală culturală europeană, care ne-au spus că suntem mult peste aşteptări."

Manifestările prilejuite de zilele oraşului s-au încheiat cu un grandios foc de artificii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri