Centrul Multifuncţional din Craiova, nefuncţional. În cele şase luni de la deschidere a fost utilizat de două ori

Data publicării:
020414 CENTRU MULFUNC

Un colos de aproape 20 de milioane de euro a fost utilizat de două ori în şase luni de la deschidere. Centrul Multifuncţional din Craiova, considerat de autorităţi al doilea Romexpo din ţară, nu are chiriaşi şi nici nu se poate lăuda cu o activitate intensă. Municipalitatea speră că printr-o mai bună promovare vor fi atraşi investori.

Centrul Multifuncţional din Craiova a găzdui două evenimente: un festival de film şi un târg apicol

Între timp, autorităţile recunosc că zona nu oferă cel mai mare vad comercial şi agenţii economici nu se înghesuie să plătească chirii. Pentru că în şase luni de la deschidere nu s-au aglomerat cu expoziţiile. Nici costurile cu utilităţile nu au fost foarte mari. Se feresc să vorbească despre sume, dar la un calcul simplu, instituţia a fost pe minus.

„Deocamdată, activitatea nu este rentabilă, dar sperăm să fie ceva util”, a spus Ionuţ Pârvulescu, purtător de cuvânt Primăria Craiova.

Cu un diametru de 80 de metri, centrul are 4 săli de conferinţă şi 20 de spaţii destinate birourilor. Restul încăperilor sunt destinate expoziţiilor permanente şi ocazionale. Un colos ce ar putea aduce profit, dar care, spun autorităţile, nu este suficient de cunoscut.

„Pentru asta lucrăm acum, pentru cunoaşterea lui, să atragem clienţii şi vizitatorii, pentru că aici a fost un vad comercial renumit, târgul Romaneşti”, a spus Viorel Nicolae, manager Centru Multifuncţional Craiova.

Centrul expoziţional de aproape 20 de milioane de euro este construit la marginea oraşului, aşa că nici măcar pentru locuitorii Craiovei nu este o zonă prea familiară.

În Craiova mai există un centru expoziţional, administrat de Camera de Comerţ şi Industrie, însă nici acolo nu se poate vorbi de o activitate intensă. A costat aproape două milioane de euro şi deja reprezentanţii Camerei de Comert se gândesc să îl facă să funcţioneze la unison cu Centrul Multifuncţional, iar spaţiul să fie folosit pentru altă destinaţie.

„Încercăm să îi ajutăm să facem împreună acolo expoziţii, de aceea, din punctul acesta de vedere, centrul nostru nu prea o să mai fie foarte activ din punct de vedere expoziţional”, spune Lucian Diaconu, reprezentant Camera de Comerţ şi Industrie Dolj

Centrul Multifuncţional din Craiova, realizat cu fonduri europene, a fost inaugurat în luna octombrie a anului trecut şi Primăria Municipiului Craiova intenţionează să îl trasnforme într-un mall cultural.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri