Sari la conținut

Centura Caracal nu va fi inaugurată în acest an

Şoseaua ocolitoare va costa 70 de milioane de lei  

Centura ocolitoare a oraşului Caracal nu va fi gata nici anul acesta. Începute în mai 2011 şi reatribuite altui constructor la jumatatea lui 2014, lucrările sunt departe de a fi finalizate. Sunt însă şi veşti bune. Cele două sensuri giratorii de acces pe centură care, iniţial, nu fuseseră trecute în proiect, acum au primit finanţare. Ministerul Transporturilor va da banii pentru conexiunea dintre DN6 şi centura Caracalului. Şoseaua ocolitoare a ajuns să coste 70 de milioane de lei.

Şoferii care tranzitează Caracalul, dar şi locuitorii oraşului s-au săturat de amânări.

Primarul susţine însă că noua societate comercială care lucrează pe şantier este una serioasă care va finaliza lucrarea în câteva luni.

"Lucrează, au lucrat tot timpul. Părerea mea este că sunt undeva la 70 %. Neavând proiectul în faţă nu pot să dau alte soluţii, dar am vazut că s-au turnat straturi de asfalt pe anumite porţiuni ale centurii. Părerea mea este că undeva în vara anului 2016 centura va fi funcţională", a precizat Eduard Ciocăzanu, primarul oraşului Caracal.

Lucrările la centura Caracalului au început în 2011 cu firma Romstrade. Contractul cu societatea a fost reziliat şi relicitat în 2014, iar câştigătoare a fost desemnată o firmă italiană. Abia după reluarea lucrărilor, constructorii au realizat că centura nu avea punctele de conexiune cu drumul naţional.

Centura ocolitoare a oraşului Caracal cu o lungime de 10,5 km ar fi trebuit finalizată în luna septembrie, termenul a fost însă prelungit până la finalul anului. În acest moment, lucrările sunt abia la 70% aşa că, cel mai probabil, centura va fi gata la jumătatea anului viitor.

Centura ocolitoare a oraşului Caracal a costat 44 de milioane de lei. Cu tot cu sensurile giratorii ce nu fuseseră iniţial prinse în proiect, costurile au ajuns la 70 de milioane de lei.