Cheltuieli nejustificate în facturile la întreţinere la mai multe asociaţii de proprietari din Craiova

Data publicării:
1100214 CHELTUIELI

Asociaţiile de proprietari îi fură pe craioveni când vine vorba de plata la întreţinere. Cheltuieli care nu sunt înregistrate în evidenţa contabilă sau registrul de casă încarcă nejustificat facturile locatarilor. Cel puţin asta este concluzia la care s-a ajuns în urma controalelor desfăşurate de angajaţii primăriei la asociaţiile de proprietari din Craiova.

Cantităţi enorme de mopuri şi mănuşi de cauciuc, sute de kilograme de detergenţi ori alte produse de curătat au fost cumpărate nejustificat de către conducerea unei asociaţii de locatari din Craiova. Produse achiziționate la prețuri foarte mari, şi pentru care nu s-au întocmit bonuri de consum. Numai într-un singur an, pentru cele 15 scări de bloc pe care le administrează, asociaţia a cumpărat aproape 800 de becuri, deşi locatarii spun că atunci când unul se arde, îl schimbă singuri. Ba mai mult decât atât, deplasările zilnice cu taxiul, de sute de lei pe lună, se pare în interes de serviciu, ale administratorului asociației, au fost decontate tot din banii locatarilor. Oamenii care locuiesc în zonă sunt uimiţi de motivele pentru care plătesc atât de mult la întreţinere.

Primăria spune că în nenumărate rânduri a retras atestatele administratorilor, însă aceştia au continuat să conducă asociaţiile. Singura soluţie se pare este că oamenii să se implice mai mult.

În Craiova sunt 436 de asociaţii de proprietari care administrează cele 4.057 de scări de bloc. Serviciul din cadrul Primariei care se ocupă cu astfel de controale are doar 9 angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri