Cinci primării din Gorj au conturile blocate, pentru că nu şi-au plătit arieratele

Data publicării:
140114 primarii gj

Cinci primării din Gorj au conturile blocate de aproximativ o lună. Motivul: nu şi-au plătit arieratele care deja au ajuns la jumătate de milion de lei. Suma nu poate fi achitată din bugetele proprii, pentru că nu sunt destui bani. Aşa că primarii aşteaptă ajutor şi de la Consiliul Judeţean.  

Pentru că au conturile blocate, primarii sunt în imposibilitatea de a plăti salariile angajaţilor. În această situaţie este Primăria Săcelu, ale cărei datorii se ridică la peste 250.000 de lei. Restanţele sunt atât la utilităţi, cât şi la investiţii.

„Cotele sunt blocate momentan, salariile nu se ştie dacă vom avea încasări ca să le ridicam la termen, e deja târziu, şi sunt probleme”, a spus Laviniu Buculea, contabilul Primăriei Săcelu.

Primarii spun că în cazul în care ar achita arieratele din bugetul propriu, ar acumula altele până la sfârşitul anului. Numai două primării şi-au plătit o parte din datorii şi urmează să le fie deblocate conturile.

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice spun că se confruntă lunar cu astfel de probleme.

„Dumnealor pot să îşi achite sume din venituri proprii şi nu sunt afectate alte cheltuieli ce se finanţează din bugetul statului”, a precizat Gheorghe Paraschivu, trezorier.

Primarii nu au însă fonduri proprii suficiente, iar acum aşteaptă ajutor din partea Consilului Judeţean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri