Sari la conținut

Clădiri reabilitate pentru festival, în centrul Craiovei. Blocurile sunt zugrăvite benevol de o firmă de construcţii

Clădiri reabilitate pe repede înainte, în centrul Craiovei. Blocurile sunt zugrăvite benevol de o firmă de construcţii. În plus, municipalitatea vrea să ofere jardiniere cu flori tuturor locatarilor, pentru a le pune le geamuri. Autorităţile locale vor ca centrul să arate frumos înainte de Festivalul Shakespeare pe care îl vor gazdui.

Clădirile din centrul Craiovei au intrat într-un rapid şi riguros proces de modernizare. Municipalitatea a demarat aceste lucrări, pentru că oraşul este gazda Festivalului Shakespeare ediţia 2014, care se va desfăşura între 23 aprilie şi 4 mai.

Blocul Casa Albă, clădire veche de peste 100 de ani, precum şi celelalte imobile vechi, care nu au fost reabilitate niciodată sunt pe lista de modernizare a Primăriei. Ce spun craiovenii despre asta?

„E bine. Tot ce se face pentru oraş e bine, nu contează cu ce ocazie şi când”, a spus un localnic.

„Orice oraş are un centru şi trebuie să fie primul lucru centrul făcut cum trebuie şi automat, cine vine şi vede că e un centru frumos, vine şi a doua oară”, crede un bărbat.

Autorităţile vor să ofere oraşului un aer boem, astfel că vor dispărea reclamele luminoase de la magazine. În plus, întreaga modernizare nu a costat niciun leu de la bugetul local, totul din sponsorizări.

„Festivalul Shakespeare este un motiv, oricum trebuia făcută această reabilitare. Ştiţi foarte bine că au început lucrările în centrul istoric, este la fel un proiect european în valoare de 11,6 milioane de euro”, a spus Ionuţ Pârvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

Festivalul Shakespeare era la un moment dat pe punctul să devină un proiect abandonat din lipsa fondurilor, însă municipalitatea a alocat banii necesari organizării. Anul acesta, participă teatre din Beijing, Moscova şi Londra.