Sari la conținut

Claudiu Vulpoiu, eroul mort în Afganistan, înmormântat cu onoruri militare la Craiova  

Claudiu Constantin Vulpoiu, militarul care şi-a pierdut viaţa duminică, în Afganistan, a fost înmormântat astăzi, la Craiova, cu onoruri militare. Peste o mie de persoane, printre care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, dar şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, au participat la funeralii.

Slujba religioasă, care a avut loc la catedrala din Cimitirul Sineasca, a fost oficiată chiar de Mitropolitul Olteniei, Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu. Imediat după slujbă, unchiul militarului a ţinut să vorbească despre eroul Claudiu Constantin Vulpoiu.

„Claudiu, ca român, nu a pregetat să-şi asume riscuri desosebite pentru ca noi toţi să trăim într-o altă lume, într-o lume mai bună, o lume mai dreaptă”, a spus Constantin Ciurlău, unchiul militarului.

Despre eroul Claudiu Constantin Vulpoiu a vorbit şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, care l-a cunoscut personal în 2010, când militarul a fost rănit în poligonul de la Cincu.

„Îmi aduc aminte, în anul 2010, că a avut un accident în poligon, într-o misiune la Cincu. L-am vizitat la Spitalul Militar şi mi-a demonstrat că este un om care nu se teme, un militar desăvârşit”, a spus Gabriel Oprea, ministru de Interne.

Militarul a fost înmormântat la Cimitirul Sineasca din Craiova cu onoruri militare.

Claudiu Constantin Vulpoiu era din 2001 angajat al Ministerului Apărării Naţionale. Era căsătorit şi avea un copil. A participat la şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak. Militarul a murit duminică, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat în Afganistan. Alţi cinci militari români au fost răniţi în explozie. Cei şase executau o misiune de patrulare pe autostrada A1 Kabul-Kandahar.