Clubul Oltchim, vândut pe bucăţi

Data publicării:
121114 OLTCHIM

Unul dintre cele mai titrate cluburi de handbal din ţară îşi vinde bunurile bucată cu bucată. Este vorba de Oltchim Rm. Vâlcea. Clubul a intrat în insolvenţă în 2013, imediat după ce echipa a câştigat titlul de Campioană Naţională a României. În urmă cu câteva săptămâni au fost vândute o tabelă şi autocarul, iar acum a venit şi rândul aparatelor din sala de forţă unde s-au antrenat galacticele. Totul pe sume modice.

Ultimul preşedinte al clubului de handbal îşi aminteşte cu emoţie de anii de glorie ai fetelor de la Vâlcea. Se auzise de clubul râmnicean peste tot în lume. Faima n-a fost suficientă însă pentru a o salva de la faliment. Problemele financiare ale clublui au apărut imediat după ce combinatul Oltchim a intrat în insolvenţă, iar datoriile au ajuns la 2 milioane de euro. Lichidatorul financiar vinde acum orice activ din care ar mai putea recupera ceva.

Am auzit ar fi fost vândută deja şi sala de forţă, ceea ce este cu totul anormal. Mi-aş fi dorit ca această sală de forţă să rămână în patrimoniu şi să o poată folosi sportivii vâlceni, chiar dacă nu mai este echipa de handbal Oltchim şi probabil încet-încet vor dispărea şi altele”, a spus Petre Berbecaru, fost preşedinte echipa Oltchim Rm. Vâlcea.

Toate bunurile vândute până acum au fost date la preţuri de nimic. Aparatura din sala de forţă cumpărată în 2004, cu 1,2, milioane de lei, a fost vândută acum cu 30.000 lei primăriei din Cisnădie, judeţul Sibiu.

Pentru că nu mai există o sală de forţă acum, nici fetele de la actuala echipă de handbal a primăriei nu mai au unde să se antreneze.

“Problema a fost cu sala de forţă, dar din câte am înţeles o să aducă alte aparate şi o să avem să ne antrenăm şi în sala de forţă”, a spus Andreea Băbeanu, handbalistă.

Vâlcenii resimt pierderea echipei care a adus faima oraşului şi regretă vremurile când la sala de sport mergeau mii de oameni.

În urmă cu trei săptămâni au fost vândute şi o tabelă şi autocarul echipei, iar în curând vor fi scoase la licitaţie şi autoturismele clubului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri