Coadă la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj. Sute de persoane stau la ghişee pentru a obţine adeverinţa de asigurat

Data publicării:
131114 COADA CAS

Cozi interminabile la ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate Dolj. Sute de oameni vin înainte să răsară soarele pentru o banală adeverință de asigurat și stau ore întregi până obţin documentul. Asta pentru că adeverinţele se eliberează doar în două zile ale săptămânii. Reprezentanții instituţiei cunosc această problemă, dar nu au găsit până acum o rezolvare.

CAS Dolj eliberează adeverinţele de asigurat marţea şi joia. În fiecare dintre aceste zile, peste 400 de persoane stau la coadă pentru obţinerea documentului. Oamenii sunt nevoiţi să stea şi câte cinci ore la ghişee, iar de multe ori ajung să-şi piardă răbdarea.

Adeverinţele de asigurat le sunt necesare oamenilor pentru furnizorii de servicii medicale. Aşa că cei din conducerea instituţiei spun că o soluţie ar fi ca furnizorii să verifice calitatea de asigurat prin alte mijloace.

Pentru a reduce numărul celor care vin la CAS, instituţia a încheiat un protocol cu Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova şi Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Prin acest protocol, aceste instituții oferă datele referitoare la elevii și studenții pe care îi au înregistrați, pe care CAS îi introduce în sistem. În aceste condiții, calitatea lor de asigurat se poate verifica online de către furnizorul de servicii medicale prin CNP și nume. Din păcate, însă, măsura nu a redus îndeajuns numărul persoanelor care vin la CAS pentru adeverinţe.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri