Sari la conținut

Cod portocaliu de inundaţii în Dolj şi Olt 

Hidrologii au emis o nouă avertizare hidrologică. Codul portocaliu intră în vigoare de astăzi, de la ora 18:00, pe Desnăţui, Terpeziţa, Raznic, în judeţul Dolj, Teslui şi pe Beica, afluenţi ai Oltului inferior, în judeţul Olt.

Conform avertizării, în Oltenia, codul galben se menţinepe Drincea, în Mehedinţi, Jiu-sector Filiaşi-Podari, în judeţul Dolj şi pe unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior, în Mehedinţi, Gorj şi Dolj, pe Olteţ, în judeţele Gorj şi Vâlcea şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior, în Olt şi Vâlcea, pe bazinul Vedea. Sunt aşteptate creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale cotelor de atenţie şi de inundaţie. Avertizarea este valabilă până mâine, la ora 18:00.

Actualizare

În acest moment, peste 40 de pompieri, militari şi civili acţionează în comuna Movileni, judeţul Olt, pentru construirea unor diguri din saci cu nisip, care să protejeze aproximativ 50 de gospodării afectate de revărsarea pârâului Doroftei. Pentru construirea digurilor de protecţie se folosesc peste 1.000 de saci cu nisip.