Sari la conținut

Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova, un secol de existenţă

Zi de sărbătoare pentru Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova. Astăzi s-a celebrat un secol de existenţă, prilej cu care profesori, foşti elevi, dar şi autorităţi locale au luat parte la un moment festiv la Opera Română din Craiova.  

Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu" a cunoscut, de-a lungul celor 100 de ani de existenţă, o serie de schimbări. Un secol de realizări cu care actuala conducere se mândreşte.

„S-a îndeplinit o misiune nobilă, pregătind mai bine de o jumătate de veac generaţii de învăţători, cadre necesare formării tinerilor în procesul de civilizare”, a spus Anghel Petrescu, director Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu".

În 1970, datorită rezultatelor deosebite ale elevilor, i s-a atribuit denumirea de Liceul „Nicolae Titulescu", iar statutul actual, de Colegiu Naţional, i-a fost atribuit în 2003 de Ministerul Educaţiei.

100 de ani de rezultate deosebite obţinute de elevii acestei unităţi şcolare, având la dispoziţie nişte dascăli de elită care au făcut şi fac cinste Doljului şi de ce nu, ţării întregi”, a spus Georgică Bercea, inspector şcolar general ISJ Dolj.

„Este un bun prilej de a ne exprima aprecierea faţă de activitatea depusă de conducerea şi corpul profesoral al acestei instituţii, instituţie emblemă cu o bogată tradiţie”, a precizat Florin Stancu, administrator public CJ Dolj

În prezent, la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu" învaţă peste 1.000 de elevi de gimnaziu şi liceu.