Concert rock simfonic în Sala Polivalentă din Craiova

Data publicării:
041113 POLIVALENTA CONCERT

O filă de istorie a rockului simfonic a fost scrisă vineri seara, la Craiova. În premieră pentru Oltenia, peste 4.000 de spectatori au fost martorii unui concert de excepţie al Orchestrei Filarmonicii din oraş. Opere de Mozart sau Beethoven s-au împletit magistral cu rockul chitărilor electrice.

Spectatorii au ascultat piese ale unor trupe rock celebre reorchestrate în manieră clasică, dar şi partituri de Beethoven şi Mozart pe ritmuri rock.

Pentru dirijorul orchestrei Filarmonicii Oltenia, misiunea a fost una inedită. Bagheta sa a funcţionat de minune cu vocile solo ale invitaţilor. Printre aceştia, Paula Selling şi Dan Helciug.

"Prin combinaţia de orchestră simfonică cu trupă de rock, o muzică pe care sperăm ca publicul să o perceapă la un înalt nivel", a spus Constantin Grigore, dirijorul Filarmonicii Oltenia.

"Foarte mari emoţii, e un context pe care eu îl consider foarte potrivit pentru mine, pentru că pentru asta am învăţat toată viaţa mea, să cânt în astfel de concerte şi mă onorează prezenţa atâtor oameni de valoare pe această scenă. Este extraodinar să cânţi cu orchestră simfonică, şi mai ales cu orchestra Filarmonicii Oltenia", a spus Paula Selling.

50 de muzicieni au umplut scena special amenajată în Sala Polivalentă. Prin acest eveniment, organizatorii şi-au propus să atragă în special tinerii către acest gen.

"Deşi nu ştiu, mulţi dintre ei sunt deja consumatori de muzică clasică, de muzică simfonică, însă consumatori pasivi, sunt consumatori din reclame, din filme chiar din muzica pe care o ascultă în discoteci uneori", a precizat Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii Oltenia.

La final, spectatorii s-au declarat fascinaţi. Un concert de rock simfonic într-o Sală Polivalentă a fost un moment unic. Concertul de rock simfonic face parte din încercarea Craiovei de a deveni Capitală Culturală Europeană.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri