Sari la conținut

Concurs inedit la DGASPC Gorj. Directorul instituţiei a conceput subiectele în sala de concurs

Scandalurile provocate de suspiciunea de aranjare a concursurilor din instituţiile publice l-au făcut pe directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Proteţia Copilului din Gorj să ia o măsură inedită! A realizat subiectele direct în sala de concurs, cu ajutorul candidaţilor şi în faţa presei. Speră, în acest fel, să nu existe suspiciunea că vreunul dintre candidaţi ar fi ştiut subiectele dinainte.

Tot prin tragere la sorţi, unul dintre candidaţi a semnat, împreună cu directorul, toate lucrările, iar alţi cinci au ajutat la deciderea subiectelor de examen. Au spus numărul unei pagini din legislaţia pe care au avut-o de învăţat, iar de la pagina respectivă a fost formulat un subiect.

Cei peste 400 de candidaţi concurează pentru 38 de posturi şi speră ca prin această metodă, concursul să fie corect.

“Am adoptat această metodă de alegere a subiectelor pentru a  nu mai fi tot felul de discuţii că sunt aranjate, politice. Vă mai aşteptaţi acum la scandaluri? Da, mă aştept”, a spus Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Gorj se confruntă cu o lipsă de personal semnificativă. Sunt peste 1.000 de angajaţi dar mai este nevoie de încă 200. Posturile scoase la concurs sunt de educator, asistent social, psiholog şi supraveghetor.