Consiliul Local al comunei doljene Coşoveni a fost dizolvat

Data publicării:
cosoveni

Situaţie inedită în Dolj. Consiliul Local al comunei Coşoveni a fost dizolvat prin decizia Tribunalului şi la solicitarea prefectului. Motivul cererii, cei 13 consilieri locali nu au mai avut o şedinţă ordinară de aproape un an. Până la organizarea de noi alegeri, o mare parte a activităţii administraţiei locale este blocată.

Neînţelegerile între consilieri au plecat de la numirea unui nou viceprimar, după ce cel care ocupase acest fotoliu a demisionat. Postul era râvnir de fostul primar, în timp ce actualul edil îşi dorea un alt ajutor.

Şi din scandal în scandal s-a ajuns la dizolvare. Pentru că timp de mai bine de şase luni consilierii nu au mai reuşit să se strângă în sedinţă ordinară. Conform legii, prefectul judeţului a cerut dizolvarea Consiliului Local. Tribunalul Dolj s-a pronunţat în favoarea dizolvării.

Fără Consiliu Local, activitatea Primăriei Coşoveni este blocată. Nu se mai pot plăti taxe şi nu mai pot fi aprobate proiecte.

Locuitorii din Coşoveni sunt nemultumiţi de situaţie. Ei au nevoie de infrastructură şi investiţii în comuna, nu de noi alegeri.

După alegerile locale din 2012, în comuna Coşoveni au fost aleşi 13 consilieri locali, patru de la Alianţa Centru Dreapta, patru de la PSD, patru de la PDL şi unul de la PPDD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri