Control stomatologic gratuit, de Ziua Copilului

Data publicării:
control dinti 1

Ziua Copilului nu a însemnat numai spectacole, joacă şi multe dulciuri. Sute de copii au beneficiat şi de un control stomatologic gratuit oferit de un grup de medici din Craiova. Pentru majoritatea dintre ei a fost primul contact cu scaunul stomatologic iar mulţi părinţi spun că este costisitor să programeze o vizită la un cabinet.

Cele două echipe de medici stomatologi abia au făcut faţă avalanşei de copii veniţi la control. Unii de bunăvoie, alţii la insistenţele părinţilor care au vrut să profite de această campanie gratuită pentru că la cabinete consultaţiile sunt destul de scumpe. Majoritatea copiilor au avut primul contact cu medicul stomatolog şi din această cauză.

Aproape 300 de copii au primit fişe cu starea de sănătate a danturii şi au promis că vor avea grijă de dinţii lor şi vor merge cât mai curând să se trateze.

Medicii spun că peste 80% dintre copiii consultaţi au fost depistaţi cu probleme stomatologice.

Potrivit unui studiu de specialitate, 75% dintre copiii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani au carii pe dinții temporari. Totodată, în medie, 3/4 din dinții afectați ai acestor copii prezintă carii netratate, în timp ce 4% din numărul de dinți afectați au fost extrași din cauza cariilor. În acest context, specialiștii atrag atenția părinților că neglijarea și netratarea dinților temporari poate să aibă consecințe asupra dentiției definitive.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri