Sari la conținut

CS Universitatea nu are drept de participare în Europa. Oltenii pot face recurs la TAS

CS Univesitatea Craiova nu va evolua anul viitor în Cupele Europene, chiar dacă la finalul sezonului se va clasa pe unul din locurile ce îi va permite accesul în competițiile oraganizate de UEFA. Oltenii au primit răspuns din partea forului european, în urma adresei trimise, pentru a lămuri situația referitoare la cei trei ani de afiliere

"La mijlocul lunii februarie, Universitatea Craiova a depus spre analiza UEFA o cerere cu privire la dreptul clubului nostru de a evolua în competiţiile organizate sub egida forului continental în sezonul 2015-2016, însoţită de documentaţia aferentă. În cursul acestei seri (ieri seară), Universitatea a primit răspunsul din partea UEFA privitor la solicitarea de a participa în competiţiile europene. Este un răspuns nefavorabil, deşi forul continental precizează că Universitatea Craiova a respectat toate regulamentele. UEFA rămâne însă consecventă regulii că pentru a participa în Cupele Europene, toate cluburile trebuie să aibă trei ani consecutivi de afiliere la federaţiile naţionale, motivând astfel decizia", se arată într-un comunicat dat de CSUC.

Craiovenii au cale de atac la TAS, a acestei decizii, dar șansele să se schimbe ceva, sunt foarte mici.

"Potrivit regulamentelor, Universitatea Craiova are dreptul de a ataca hotărârea UEFA la TAS. Din respect faţă de dorinţa suporterilor noştri de a vedea cât mai repede echipa revenită în competiţiile europene, acolo unde a reuşit performanţe fantastice, fiind prima formaţie din România care a atins semifinalele unei cupe europene, clubul nostru va face acest demers", precizează clubul aflat pe locul al patrulea în Liga 1.

CS Universitatea Craiova s-a reînfiinţat şi afiliat la FRF în vara anului 2013 şi a promovat în Liga I anul trecut, iar poziţia din clasament, cât şi faptul că mai multe echipe din prima parte a ierarhiei sunt în insolvenţă (Petrolul, Dinamo) şi astfel nu au dreptul de a juca în cupele europene, îi ofereau oportunitatea de a evolua în competiţiile continentale intercluburi.