Cuştile animalelor de la Grădina Zoologică din Craiova, încălzite cu sobe cu lemne

Data publicării:
291113 CALDURA ZOO

Animalele de la Grădina Zoologică din Craiova se bucură de temperaturi de vară în cuşti. Îngrijitorii lucrează în ture pentru ca maimuţele, leii sau tigrii să nu sufere din cauza frigului. Aşa că au făcut focul în sobe. Administratorul parcului zoologic speră ca de la anul cuştile să fie încălzite altfel.  

De câteva zile, de când temperaturile au început să scadă simţitor, angajaţii Grădinii Zoologice din Craiova au făcut provizii în depozitul de lemne, pentru a încălzi cuştile animalelor sensibile la frig. Cei mai răsfăţaţi sunt însă papagalii. În coliviile acestora, îngrijitorii au pus calorifere electrice.

"Pentru iarnă nu sunt pregătiri deosebite, în afară de temperatura ambiantă şi trebuie să avem sobele curăţate, aerisite şi stocul de lemne pregătit pentru a asigura căldura animalelor exotice", a spus Viorel Nicolae, directorul tehnic al Grădinii Zoologice.

Îngrijitorii grădinii zoologice trebuie să asigure o temperatură de 20 de grade în cuştile leilor, tigrilor, maimuţelor, dar şi ale păsărilor exotice.

"Încercăm să obţinem o temperatură de 20 de grade pe tot parcursul zilei atât la păsări, cât şi la felinele care sunt mai sensibile", a precizat Adrian Tirescu, tehnician veterinar.

În Grădina Zoologică trăiesc peste 240 de păsări şi animale care sunt îngrijite de 14 angajaţi. Primăria Craiova speră ca începând de anul viitor condiţiile de încălzire ale cuştilor să fie altele, mai ales că există un proiect de modernizare pentru care se bat acum patru ofertanţi care să câştige licitaţia pentru reabilitarea acesteia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri