Sari la conținut
News Alert

Daruri regale pentru elevii doljeni. Principele Nicolae al României a oferit cărţi în şcolile din Coţofeni şi Argetoaia

Cărţi regale la Coţofenii din Dos şi Argetoaia. Asociaţia Curtea Veche şi Principele Nicolae al României au împărţit sute de cărţi elevilor din două comune doljene. Copiii au luat autografe şi s-au fotografiat alături de Alteţa Sa Regală.

Cu mic cu mare, copiii din Coţofenii din Dos şi Argetoaia s-au îmbrăcat frumos şi au venit la şcoală, pentru a-l întâmpina pe Principele Nicolae al României.

„Este o onoare, mai ales că suntem o unitate din mediul rural şi ne bucurăm că mediul rural are acces la cărţi şi la o educaţie de calitate”, a spus Maria Sârbu, director Şcoala Generală Coţofenii din Dos.

În cele două şcoli din Dolj au fost împărţite astăzi 460 de cărţi. Alteţa Sa Regală Principele Nicolae le-a vorbit copiilor despre importanţa cititului.

„Ne ajută să obţinem locuri de muncă bune, să învăţăm lucruri interesante şi să fim mai inteligenţi decât părinţii noştri”, a spus Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României.

Evenimentele organizate în judeţul Dolj fac parte din programul naţional de lectură „Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociaţia Curtea Veche şi susţinut de membrii Familiei Regale a României şi cuprinde, alături de oferirea volumelor şi înfiinţarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţii, profesorii şi elevii, precum şi ateliere de lectură în librării.

Programul „Cărţile copilăriei” a debutat în luna februarie, ca reacţie la statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind nivelul de lectură al copiilor.