Dascălii din Dolj îşi câştigă drepturile în instanţă

Data publicării:
201213 sindicalisti

Dascălii din Dolj îşi suplimentează veniturile prin câştigurile din instanţă. Liderii sindicali din învăţământul doljean spun că au reuşit să câştige foarte multe din drepturile salariale tăiate profesorilor în trecut. O mare nemulţumire este însă legată de bugetul pentru educaţie de anul viitor.

Pentru dascălii doljeni afiliaţi sindicatelor din învăţământ, anul 2013 a fost de bun augur. Ei au reuşit să primească soluţii pozitive de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova pentru acordarea unor drepturi salariale statutare prin legile legate de salarizare.

Nemulţumiri există însă faţă de bugetul anunţat pentru învăţământ în 2014.

„Să sperăm că Guvernul va înţelege că învăţământul trebuie să rămână şi să fie prioritate naţională, însă, prin proiecţia bugetară pe 2014 nu se vede acest lucru. Primim numai 3,4 la sută din PIB”, a precizat Constantin Rada, preşedintele FSLI Dolj.

Numeroşi dascăli care fac naveta au însă probleme în decontarea sumelor pentru transport.

„Am derulat procese, am finalizat procese, suntem în executare cu unele dintre primării, iar altele sunt procese în derulare. Avem situaţii de şcoli în care li se promite mereu, lună de lună, că se vor deconta aceste cheltuieli de navetă”, spune Constantin Lungulescu, preşedintele SIP Dolj.

Un câştig pentru învăţământ s-a înregistrat acum două zile şi în Senat, unde a fost adoptată o modificare în Legea Educaţiei ce prevede decontarea navetei pentru personalul didactic auxiliar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri