Sari la conținut

De la primărie, la arest la domiciliu. Edilul comunei gorjene Slivileşti este acuzat de abuz în serviciu

Primarul arestat la domiciliu, iar treburile nerezolvate la primărie. Aceasta este situaţia din comuna Slivileşti, Gorj, unde primarul acuzat de abuz în serviciu refuză să semneze acte de acasă, aşa încât e haos în primărie. Edilul aşteaptă acum să vadă dacă va fi sau nu suspendat din funcţie. Până la rezolvarea problemei însă, primarul se ocupă de treburile gospodăreşti.

De când este arestat la domiciliu, edilul are două preocupări: să îngrijească animalele şi să citească noul Cod Penal. Măsura arestului la domiciliu este nouă în România şi spune că nu vrea să greşească în vreun fel.

„Am citit în Codul de Procedură Penală că poliţistul desemnat cu supravegherea mea are voie să intre în curte şi chiar în locuinţă pentru a se documenta cu exactitate dacă eu sunt sau nu sunt la domiciliu”, spune Sorin Bucurescu, primar Slivileşti.

Chiar dacă nu mai are confortul de la primărie, edilul s-a acomodat cu noul stil de viaţă.

Sorin Bucurescu ocupă functia de primar chiar dacă este arestat la domiciliu şi va mai rămâne în această postură cel puţin o săptămână, pentru că autorităţile încă nu ştiu ce trebuie să facă în contextul în care măsura arestului preventiv este nouă.

„Domnul prefect s-a adresat cu o adresă Ministerului de Interne prin care solicităm un punct de vedere asupra oportunităţii şi legalităţii emiterii ordinului de suspendare. În altă ordine de idei, până în prezent, nu avem nicio comunicare de la Judecătoria Tg. Jiu”, spune Liviu Diaconescu, şef serviciu Legalitate Prefectura Gorj.

Până când lucrurile se vor lămuri, primarul a luat o decizie. „Nu mi se pare normal să semnez documentele de acasă”, a spus Sorin Bucurescu, primar Slivilesti

Primarul este acuzat de abuz în serviciu, pentru că a dat unui om de afaceri o autorizaţie de demolare a unei clădiri, fără să fi emis anterior una de construcţie şi nici nu a amendat persoana respectivă pentru că a construit ilegal.