Descoperire arheologică importantă

Data publicării:
191115 descoperire arhelogica

Într-o comună din Gorj au fost găsite armele unor războinici

A fost făcută o descoperire arheologică importantă în judeţul Gorj. Într-o comună, situată în apropiere de Târgu Jiu, au fost găsite mai multe arme ale unor războinici. Este vorba de pumnale dacice şi vârfuri de lance. Unele dintre ele vor fi evaluate şi introduse în categoria Tezaur, deoarece sunt foarte rare, susţin specialiştii.

Locaţia în care au fost descoprite morminte ale unor războinici şi armele lor se află pe traseul centurii ocolitoare a municipiului Tg. Jiu. Până în acest moment există 6 situri arhelogice. Pumnalele găsite în acest morminte sunt asemănătoare cu cel cu care şi a luat viaţa Decebal, spun arheologii.

 Descoperirea a fost făcută cu ajutorul unor detectoare de metale. În acest moment, săbiile şi celelalte arme se află la Muzeul Judeţean din Târgu Jiu, dar vor fi predate unei comisii din cadrul Ministerului Culturii pentru a le introduce în categoria Tezaur sau Fond.

 Potrivit legii, descoperitorii unor vestigii de valoare sunt îndreptăţiţi să primească 30% din valoarea lor, la care se poate adăuga încă 15%, dacă piesele sunt de excepţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri